Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

5 tips tegen een winterdipje

De winter is in zicht en daar worden we in het algemeen niet zo blij van. Dikke pakken wolken, regen, korte dagen… Je zou voor minder somber worden. Gelukkig kan je zo’n winterdipje vermijden. Wij helpen je met deze 5 tips!

 1. Eet gezond

  Gezond eten is misschien wel de belangrijkste voorwaarde om je fit te voelen. En met gezond eten, bedoelen we zeker niet weinig. Wel: gevarieerde voeding die goed voor je is. Hoe dan? Probeer een balans te vinden tussen vitaminen, koolhydraten, vetten en eiwitten. Vermijd lege koolhydraten en beperk verzadigde vetten en transvetten. Op zich zijn koolhydraten zeker niet ongezond. Ze houden je bloedsuikerspiegel onder controle zodat je minder snel in de snoepkast duikt. Zolang je kiest voor gezonde koolhydraten, zit je goed. Onze fittip: bruine rijst, quinoa of havermout.

 2. Spreek af met vrienden

  Als ’t pijpenstelen regent, ben je misschien geneigd om in je zetel te blijven hangen? Dat is soms ook wel leuk en ontspannend. Maar probeer er geen gewoonte van te maken. Spreek liever af met vrienden of familie. Van sociaal contact worden we blij!

 3. Beweeg genoeg

  Vind jij sporten in slecht weer verschrikkelijk? Wees gerust, je bent niet de enige. Toch is het bewezen dat we gelukkiger zijn als we regelmatig sporten. Probeer daarom elke dag minstens een half uur te bewegen. Dat kan fietsen zijn of joggen, maar ook wandelen is goed voor je. En zeg nu zelf, een lekker warme douche na een verfrissende jogsessie is toch zalig?

 4. Slaap minimum 8 uur

  Een uurtje slaap minder maakt een groot verschil voor je lichaam. Want ’s nachts maak je het slaaphormoon melatonine aan en dat heb je hard nodig om je goed te voelen overdag. Onze tip: eet niet te zwaar ’s avonds en ga elke avond op hetzelfde uur naar bed. Heb je toch honger? Kies dan voor een lichte snack zoals een rijstwafel met een halve avocado of een lepeltje hummus.

 5. Laat je verwarmen door de zon

  Wat is er fijner dan de zon op je gezicht? Jammer genoeg zien we weinig zon in de winter. Toch hebben we allemaal een half uur zon per dag nodig om genoeg vitamine D op te nemen. Probeer daarom tijdens je middagpauze naar buiten te gaan. Je zal zien, je voelt je snel een pak energieker.

Bosto - winterdipje, winter, recept, recepten , koken, gezond eten

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!