Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

5 tips om de feestdagen te overleven

Het eindejaar? Dat vier je met vrienden of familie. En vaak ook met goed eten en (te) veel drank. Deze tips helpen je door de – letterlijk – zware periode.

 1. Kook zelf

  Als je zelf kookt, beslis jij wat er op het menu komt. Dat hoeft dus niet per se een zware vleesmaaltijd met kroketten te zijn. Wat dacht je van volkoren rijst of quinoa als bijgerecht?

 2. Eet aandachtig

  Probeer langzaam te eten, met aandacht voor wat je in je mond stopt. Ben je bijvoorbeeld druk in gesprek terwijl je eet? Dan ga je waarschijnlijk meer eten dan wanneer je let op de smaak, de geur…van je eten.

 3. Drink genoeg water

  Alcohol is een dikmaker: het stimuleert je eetlust. Maar dat niet alleen. Als je er te veel van drinkt zit je ook met een kater. Niet zo feestelijk, toch? Drink daarom een glas water na elk glas alcohol.

 4. Let op je porties

  Wat je opschept, wil je meestal ook opeten. Schep daarom niet te veel in één keer op je bord. Je kan later nog altijd bijnemen. Je kiest ook best voor meer groenten in verhouding tot vis of vlees.

 5. Geniet!

  Enkel als je geniet van een maaltijd, kan je zeggen: het was lekker én nu heb ik genoeg. Zo vermijd je dat je je helemaal te buiten gaat aan eten. Onthoud ook dat je van één kerstmaal geen kilo bijkomt. Het draait erom welke keuzes je maakt doorheen het jaar.

Smakelijk!

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!