Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

4 keer mindful eten: zo eet je nooit meer te veel

 Je opent een zak chips voor tv en hop: voor je ’t weet is het hele ding leeg. Hoe kan dat nu? De verklaring is eigenlijk simpel. We eten te weinig mindful.

Dat wil zeggen: met aandacht voor wat er op ons bord ligt. Door aandachtig te eten, eet je genoeg, maar niet te veel. Hoe doe je dat dan precies, zo niet meer eten op automatische piloot?

Bosto,blog,sushi, mindful eten

1. Herken je hongergevoel

Nee, je hoeft je bord niet altijd leeg te eten. (Ongeacht wat je ouders je geleerd hebben.) Geen honger meer? Prima, dan is de rest voor morgen.

2. Eet op een rustige plaats

Probeer niet te eten voor tv. Of ondertussen iets te lezen. Te veel prikkels leiden je aandacht af van waar ’t om draait: aandachtig eten.

3. Proef je eten bewust

Welke kleur hebben je groenten? Hoe smaakt je rijst? Welke textuur heeft je quinoa? Stel jezelf deze vragen tijdens je maaltijd.

4. Neem je tijd

Eet je ook vaak snel? Dan bestaat het risico dat je te veel eet. Je lichaam heeft namelijk 20 minuten nodig om door te hebben dat het verzadigd is. Leg dus gerust je bestek eens aan de kant tijdens je maaltijd.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!