Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

4 dingen die je moet weten over Bosto

De kans is groot dat je opgegroeid bent met Bosto. Want Bosto is heerlijk nostalgisch en tegelijkertijd enorm innovatief. Elk jaar komen er nieuwe producten bij. Al 70 jaar lang. Je hebt ongetwijfeld al verschillende Bosto-producten geproefd, maar ken je ook het verhaal achter Bosto?

1. Bosto is een Belgisch merk.

Wist je dat de naam Bosto afgeleid is van de familienaam Boost? De letters werden gewoon van plaats verwisseld en zo krijg je de naam “Bosto”. In 1947 wilden de Belgische broers Boost rijst toegankelijker maken voor het grote publiek. Ze lanceerden het eerste kookbuiltje met de slogan ‘rijst koken, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.’ Dat was het begin van het merk Bosto. 70 jaar later is Bosto een wereldspeler. En daar mogen alle Belgen best fier op zijn. De Bosto-fabriek staat trouwens nog altijd op dezelfde plaats in Merksem.

2. Bosto is véél meer dan rijst.

Afwisseling op je bord is belangrijk. Door kwalitatief en gevarieerd te eten, voelen we ons beter in ons vel. Gelukkig is er een enorme keuze aan gezonde producten op de markt, zodat je elke dag kan  genieten van iets anders. Naast een rijk assortiment rijstvariaties (snelkookrijst, basmati, paella- en risottorijst, bruine rijst,…), biedt Bosto ook quinoa, bulgur en parelcouscous aan. Het uitgebreide Bosto-assortiment is verkrijgbaar in builtjes, los of in microgolfovenporties. Ook aan tussendoortjes, snacks en dessert wordt gedacht. Rijstwafels, rijstchips en dessertrijst al geprobeerd?

3. De productie gebeurt in België.

Rijst en oergranen groeien het best in warme gebieden, zoals Azië, de Verenigde Staten, Italië en Spanje. Maar de verwerking ervan gebeurt volledig in België. Zo kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen. We verschepen de onbewerkte gewassen naar de Antwerpse haven en per container of binnenschip vervoeren we ze naar onze fabriek in Merksem. Daar scheiden we het kaf van het koren, maken we alles bereidingsklaar en zorgen we voor de juiste verpakking.

Meer weten over hoe rijst geproduceerd wordt? Lees hier het proces van veld tot verpakking.

4. Bosto-rijst en -granen zijn 100% natuurlijk.

We gebruiken geen genetisch gemodificeerde zaden. We kopen enkel in bij leveranciers die de natuurlijke oorsprong van hun zaden garanderen. Bovendien laten we onze rijst en granen regelmatig testen bij een gespecialiseerd labo. We volgen ook speciale procedures om microbiële besmetting te voorkomen bij opslag en transport.

Bosto - beneden langs het lange kanaal zijn we verhaal naast verhaal naar verhaal, gebouw

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!