Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

3 tips: Blijven bewegen met het hele gezin tijdens de corona-maatregelen

De voorbije maanden waren we heel wat meer thuis. Zeker tijdens de winter is dat is niet altijd even makkelijk. Wat doen we met al die opgestapelde energie die we normaal kwijt kunnen in hobby’s en activiteiten buitenshuis? Deze handige tips helpen je gezonde activiteiten in te plannen voor jezelf en je kinderen. Zo blijven jij en je gezin gefocust en actief.

Buiten genieten met het hele gezin

Voor de hand liggend, maar niet altijd makkelijk: zorg dat je voldoende buiten komt. Niet alleen geeft het jou en je gezin letterlijk en figuurlijk zuurstof, maar bovendien is buitenspelen een cruciaal onderdeel van evenwichtig opgroeien. Een zonnige winterdag leent zich perfect tot een gezellige picknick samen. Even flink ravotten of voetballen in de bossen helpt je gezin om de opgestapelde energie op te branden. Probeer daarom zoveel mogelijk (bijvoorbeeld ook eens op de middag) naar buiten te gaan.

Een activiteitenkalender helpt. Je kan hem samen opmaken en invullen. Hij houdt je gemotiveerd én zo hebben jullie altijd iets leuks om naar uit te kijken.

Kleine tip: van al dat bewegen krijg je natuurlijk ook zin in een lekker tussendoortje. Ideaal voor op stap zijn natuurlijk de Bosto toasts op basis van kikkererwten en linzen. Die neem je makkelijk mee op stap en zijn een heerlijke smaakbom. Die zelfs de moeilijkste eters lusten.

Na een buitenactiviteit kan je je kroost ook verwennen met een van onze lekkere toastgerechten. Ze zitten boordevol vezels en vitaminen. Het zal hemels stil zijn aan de tafel!

Bewegen, bewegen, bewegen

Zin om te sporten? Waarom niet samen mét je kinderen. Heb je bijvoorbeeld
een favoriete looproute? Neem je kroost mee, laat ze een eindje mee lopen of
fietsen. Jij hebt je beweging en zijn al snel hun extra energie kwijt. Zo keert
de rust snel weer terug.

Slecht weer of geen liefhebber van buiten sporten? Geen probleem!
Organiseer een ‘woonkamerworkout’ voor het hele gezin. Of waarom geen home made
sportcircuit? Maak een beetje ruimte, iedereen bedenkt een eigen oefeningen. En
starten maar. Laat de timer aangeven wanneer je aan de volgende oefening moet
beginnen. Veel succes!

Vergeet na je sportoefeningen niet om krachtvoeding te eten, zodat je
lichaam terug op krachten kan komen. Gerechten met genoeg vezels en vitaminen
geven je lichaam een gezonde extra boost. Probeer daarom eens een van deze
lekkere gerechten:

Ontdek de Brown Rice + Spelt + Quinoa met broccolicurry en gegrilde kipfilet hier.

Haal de yogamaster in jezelf naar boven

Brullen als een leeuw of springen als een kangoeroe. Naast al deze
uitputtende activiteiten is het zo nu en dan ook leuk om samen tot rust te
komen. Want ja, ook kinderen ervaren soms stress.

Kinderyoga is niet alleen leuk om te doen, het is ook heel gezond. Zowel
voor ouders als kinderen.

Hoe werkt kinderyoga nu precies? Zet een rustig muziekje op, pak je yoga mat erbij en ontspan helemaal. Je kan meditatieoefeningen doen of oefeningen meer gericht op het in balans houden van je eigen lichaam. Inspiratie voor yogaoefeningen met kinderen vind je op heel wat kanalen. Bekijk bijvoorbeeld eens deze leuke video. Misschien kan jij na deze yoga sessie samen met je kind de vlinder, de kikker of de slang wel perfect.

Het hele gezin belonen na deze leuke activiteiten kan met een heerlijk dessertje. Zo is er onze rijstpudding waar iedereen zijn vingers bij aflikt.

Ontdek het volledige recept voor een dessert met gouden lepels hier.

Smakelijk, and have fun!

Geniet je graag van interessante kortingen, het laatste nieuws over onze producten en meer tips en inspiratie, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!