Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Waarom de Nutri-Score geleidelijk aan op alle Bosto-verpakkingen komt

Bosto - Nutri score - gezond eten

Gezond eten, is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar de voedingswaarde van producten is niet altijd even makkelijk te begrijpen. De Nutri-Score moet voor meer transparantie zorgen. Wil je meer inzicht in wat je eet? Wil je snel en makkelijk gezonde voedingskeuzes kunnen maken? Lees dan zeker verder en ontdek hoe dit voedingslabel jou kan helpen.

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een pictogram dat informatie geeft over de voedingswaarde van voedingsmiddelen. Het is een betrouwbaar instrument met een wetenschappelijke basis, dat ondersteund wordt door de Belgische Overheden. Het houdt zowel rekening met positieve parameters (vezels, eiwitten, fruit en noten) als met negatieve (kilocalorieën, verzadigde vetzuren, suikers en zout). Zo wordt de voedingswaarde bepaald en kan je makkelijker voor gezond kiezen.

Hoe ziet de Nutri-Score eruit?

De Nutri-Score bestaat uit vijf kleuren (van donkergroen = het gezondst naar donkerrood = heel ongezond) en vijf letters (van A = beste naar E = slechtste). Het is zoals de energielabels op huishoudtoestellen. Die geven je snel info over het product dat je wilt kopen. De Nutri-Score doet hetzelfde voor voedingsmiddelen.

Waar vind je de Nutri-Score?

Dit voedingslabel staat op de voorkant van meer en meer verpakkingen. Zo krijg je meteen inzicht in de voedingswaarde van producten, zonder alle etiketten te moeten uitpluizen. Je kan gelijkaardige producten ook makkelijker vergelijken. De gedetailleerde voedingsinfo blijft, zoals vroeger, op de achterkant van de verpakkingen staan.

Is de Nutri-Score verplicht?

Voedingsproducenten zijn niet verplicht het label te gebruiken. Het gaat om een vrijwillig initiatief. Bij Bosto zetten we de Nutri-Score geleidelijk aan op al onze verpakkingen. Want we houden van transparantie en helpen je graag om gezonder te eten en te leven. En om je leven makkelijker te maken natuurlijk.

Hoe helpt de Nutri-Score gezondere keuzes maken?

Met zoveel tegenstrijdig voedingsadvies in de media, zien consumenten door de bomen vaak het bos niet meer. De Nutri-Score moet duidelijkheid brengen. In één oogopslag zie je of een product je helpt om gezond te eten of niet. Je hoeft geen voedingsexpert meer te zijn. Gewoon de pictogrammen checken en dan beslissen of je gaat voor een guilty pleasure of een gezond alternatief.

Wist je dat bijna alle Bosto-producten een A scoren?

De meeste van onze rijstvariëteiten, quinoa, bulgur en parelcouscous scoren een A op de Nutri-Score. Dit is het beste bewijs dat Bosto je écht helpt om gezonder te eten. Ook onze tussendoortjes doen het goed. De Bosto rijstwafels kwamen als enige snack met een A-score uit een onderzoek van Test-Aankoop.

Scoor zelf hoog met gezonde voeding

Gezonde keuzes maken, gaat vanaf nu hopelijk een pak makkelijker. We helpen je daar graag bij en zorgen voor transparante verpakkingen en inspirerende recepten. Veel winkel-, kook- en tafelplezier!

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!