Rijst klaarmaken op 3 manieren
Rijst kan je elke dag op het menu zetten. Als hoofdingrediënt van een lekker voorgerecht, een heerlijke hoofdschotel of een zalig dessert. Met de verschillende rijstsoorten is variëren een makkie. Rijst klaarmaken, is al even simpel. Dat kan op verschillende manieren. We zetten ze even voor je op een rijtje.
Rijst koken met handige kookbuiltjes
De populairste manier om rijst te bereiden, is rijst koken. Met kookbuiltjes is het heel makkelijk. Je hoeft de rijst niet meer te wassen en af te wegen. Je bent altijd zeker van de juiste portie. Gedaan met food waste! En het is handig om rijst in een kookbuiltje uit kokend water te halen. Super nice. Super rice!
Rijst koken in 1 2 3
1. Dompel het builtje onder in een kookpot met een flinke hoeveelheid kokend water. Voeg zout toe, als je dat wilt.
2. Sluit de pot met een deksel en laat de rijst koken op een zacht vuur, volgens de kooktijd op de verpakking.
3. Haal het builtje met een vork uit de pot en laat het uitlekken.
Rijst stomen of voorgestoomde rijst gebruiken?
Rijst stomen kan in een rijststomer, maar een veel makkelijkere en snellere manier is om microgolfovenporties te gebruiken. Die cups bevatten voorgestoomde rijst.
Voorgestoomde rijst in microgolf
Wist je dat rijst voor in de microgolf volledig vrij is van bewaarmiddelen? Zowel de vitamines als de smaak blijven tijdens het bereiden in het potje zitten. Bovendien zijn alle Bosto microgolfvarianten vegetarisch en op de Brown Rice & Quinoa na, ook allemaal glutenvrij. Microgolfrijst heeft een pure, natuurlijke smaak, zonder kunstmatige saus. Er zit enkel een beetje olijfolie bij. Gezond als tussendoortje of als basis voor een salade of hoofdgerecht en perfect als je weinig tijd hebt. De quinoa-varianten kan je trouwens ook koud eten uit de kant-en-klare cup. Dan heb je zelfs geen microgolfoven nodig. Handig voor onderweg of voor in een salade.
Microgolfrijst varianten
Op elk potje past een dekseltje en in elke cup een andere rijstvariant. Zo kan je kiezen uit Basmati, Brown rice, Brown Basmati rice, Brown rice & Quinoa, Quinoa wit, Quinoa 3 kleuren en Coconut & Lemongrass. Keuze genoeg dus. Ontdek hier het hele assortiment.
Microgolfrijst bereiden
Stap 1: Open de afdekfolie van de cup gedeeltelijk.
Stap 2: Zet 90 seconden in de microgolf, op 900 watt.
Stap 3: Haal de cup uit de microgolf en verwijder de afdekfolie.
Stap 4: Serveer in de cup zelf of op een bord.
Rijst bakken
Gebakken rijst hoort niet alleen thuis in de Oosterse keuken, maar is ook lekker in Westerse gerechten. Om geen plakkerige boel te bekomen, moet je de rijst voor het bakken altijd eerst koken. Zeker niet langer dan aangegeven op de verpakking. Je gebruikt ook best afgekoelde, droge rijst. Met microgolfrijst is het nog makkelijker. Die hoef je niet meer te koken. Gewoon koud in de pan bakken met de rest van de ingrediënten en klaar. Super simpel!
Meer weten over gebakken rijst? Lees onze blog
Rijst bereiden, de makkelijkste manier om gezond te eten
Rijst is zo makkelijk en snel te maken, dat je op elk moment gezond kan eten. Of je nu veel of weinig tijd hebt en waar je ook bent. Op onze website vind je rijstrecepten voor elke gelegenheid en elke smaak. Zo kan je elke week variëren met alle mogelijke rijstvarianten. Enjoy!