Noorse rijstsalade met gerookte zalm

Ingrediënten
- 200 g (= 75 g ongekookte rijst) gekookte Bosto Snelkookrijst of Original
- 1 kleine komkommer
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels fijngehakte verse dille
- 1 bosuitje in dunne ringetjes gesneden
- 40 g veldsla
- 100 g gerookte zalm in brede repen gesneden
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer (met schil) in de lengte in vier en snijd de zaadjes weg. Snijd de stukken komkommer eerst in lange repen en daarna in blokjes.
- Roer in een schaal de mayonaise met het citroensap, wat zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de gekookte rijst erdoor.
- Voeg 2 eetlepels dille met de bosui en komkommer toe en meng alles door elkaar.
- Laat de rijstsalade minstens 30 minuten op smaak komen.
- Verdeel de veldsla op borden en schep in het midden een bergje van de rijstsalade.
- Drapeer de repen zalm op de rijst en strooi er nog wat dille over.
Tip
Als lunchgerecht of ’s zomers bij de barbecue is dit een heerlijke salade. Snijd de zalm dan in kleine reepjes en schep ze door de salade.