Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mexicaanse burritobowl met Bosto basmati

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati steamed of kookbuiltjes
  • 4 eetlepels olie
  • 250 g uien
  • 2 puntpaprika’s in stukjes gesneden
  • 160 g bonenmix naar keuze: (mais, rode kidney, zwarte bonen…)
  • 2 eetlepels burrito kruidenmix
  • 200 g ijsbergsla met tuinkruiden
  • 125 g guacamole
  • 1 limoen in partjes

Bereiding

  • Bereid de Bosto basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in de tussentijd de olie in een pan en fruit de uien 5 minuten. Voeg de paprikaringen toe en bak ze even mee met de uien. Voeg de bonenmix toe, breng op smaak met de burrito kruidenmix.
  • Verdeel de Bosto rijst over 4 diepe borden, schep de bonenmix erover en serveer met ijsbergsla.

 

Tip 1: Schep de guacamole erbij en knijp het sap van de limoenpartjes erover.

Tip 2: Maak je eigen Mexicaanse bowl aan tafel: zet alle losse ingrediënten in kommetjes op tafel, eventueel aangevuld met tomaatjes en plakjes komkommer, en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen.

Tip 3: voeg voor een pittige bowl ingelegde jalapeñopeper toe.

Producten uit dit recept

Bosto basmati rice
Voorgestoomde Basmati
Bereidingstijd: 1,5'
Bosto basmati rice
Basmati
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!