Skip to content
Filter icon Filter

Frisse curry met kokosrijst

Ingrediënten

  • 200g Bosto Coconut & Lemongrass voorgestoomde rijst
  • 20 scampi’s ontdooid en gepeld
  • komijn
  • paprikapoeder
  • tijm
  • currypoeder
  • peper
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 cm verse gember fijngesneden
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 blik kokosroom
  • 10 champignons in 4 gesneden
  • 1/2 paksoi grof gesneden
  • 1 limoen

Bereiding

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en doe er currypoeder, paprikapoeder en tijm bij. Voeg de scampi’s toe en bak deze aan beide kanten enkele minuten, kruid bij met peper. Haal de scampi’s nadien weer uit de pan, voeg extra olijfolie toe en voeg meteen 1/2 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, de rode currypasta en bruine suiker toe. Meng even en voeg na een minuutje de bouillon, gember, rode peper en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Laat een half uur pruttelen zonder deksel.
  • Na dit half uur voeg je de champignons en paksoi toe, samen met de kokosmelk en het sap van de limoen. Breng aan de kook en voeg dan de scampi’s toe. Laat het geheel nog even inkoken en dan is je curry klaar.
  • Je kan de curry natuurlijk meteen al opeten, het is sowieso een smaakbom, maar hij is het allerlekkerst als hij een nachtje getrokken heeft!
  • Voeg de Bosto Coconut & Lemongrass voorgestoomde rijst aan de wok. Laat enkele minuten bakken.


Een recept voor Bosto door blogster As Cooked by Ginger

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.