Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Thaise rijstschotel met merguez

Ingrediënten

  • 2 builtjes Bosto Thaï Jasmin rice (250g)
  • 2 bokalen Bosto Saus Ratatouille
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 teen look
  • 1/2 chilipeper
  • 2 takken oregano
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 takken platte peterselie
  • 100 g slamengeling naar keuze
  • 4 merguez worsten
  • 6 el olijfolie
  • Tip: liefhebbers kunnen nog extra aftoppen met pijnboompitten en Parmezaan

Bereiding

  • Pel en snijd de look fijn. Snijd de chilipeper in de lengte open, verwijder de pitjes en hak vervolgens fijn. Hak ook de rozemarijn en oregano fijn
  • Verwarm de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof er de look en de chilipeper in aan.
  • Voeg de helft van de rozemarijn, oregano en de rijst toe. Bak een minuut mee en voeg dan de Bosto Saus Ratatouille toe. Vul de lege bokaal met water en giet bij in de pan. Kruid met peper en zout en laat de rijst afgedekt 10 min. garen. Roer regelmatig om. Indien nodig voeg je nog wat extra water toe.
  • Snijd de courgette en paprika in grove stukken. Bak ze beetgaar in 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en de rest van de gehakte kruiden.
  • Verwarm in een andere pan de rest van de olijfolie en bak de merguez tot ze gaar zijn.
  • Serveer de jambalaya met de merguez en de groenten, werk af met de gemengde salade en de platte peterselie

Producten uit dit recept

Bosto Saus Ratatouille
Thai
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!