Skip to content
Filter icon Filter

Bosto Yellow voorgestoomde rijst met zalm en ananassalsa

Ingrediënten

  • 200g Bosto Yellow voorgestoomde rijst
  • 1 moot (150 - 200g) zalm per persoon
  • 1 verse ananas
  • 1 rode ui
  • ½ bussel verse munt + eventueel Thaise basilicum
  • 2 limoenen (sap)
  • 1 Spaanse peper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Snij met een groot mes de onder- en bovenkant van de ananas. Zet de ananas vervolgens recht en snij de schil eraf, van boven naar onder. Verwijder ook alle bruine putjes.  
  • Snij de ananas in 8 schijven en verwijder de houterige kern.  
  • Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de ananas een 4-tal minuten aan elke kant tot hij donkerbruin ziet. 
  • Schep de ananas uit de pan, laat wat afkoelen en hak fijn in kleine blokjes.  
  • Doe de ananas in een kom, samen met eventueel wat van het opgevangen sap dat is vrijgekomen.  
  • Hak de rode ui fijn, samen met de munt en de Spaanse peper. Doe bij de ananas.  
  • Pers er de limoenen over uit, kruid met peper en zout en breng op smaak met de olijfolie. Roer alles goed.  
  • Zet ondertussen de grillpan opnieuw op het vuur. Wrijf de zalm in met olijfolie, kruid met peper van de molen en zout. En bak de zalm gaar.  
  • Voeg de Bosto Yellow voorgestoomde rijst toe aan de pan. Serveer de rijst samen met de zalm en de salsa.  

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.